Mikrocement beton design

Új tevékenység került fel palettánkra a betoncsiszolás kiegészitőjeként.

Az utóbbi években egyre több alkalommal találkozunk gyengén sikerült betonaljzatokkal. Ezeknél a kivitelezés minősége mellett a betonminőség sem felel meg egy szépen kivitelezhető látszóbeton végfelület kiinduló alapjának.

Ezekben az esetekben nyújt kiváló megoldást a mikrocementes betonglett, Loft design, vagy micro top, és még pár elnevezéssel futó technológia.  A végleges felület lehet bármilen szinü, foltos vagy struktúrált, fényes vagy matt, – selyem végeredményű. Vastagságát tekintve 1-3mm és rendkívül kopásálló.

A mikrocement padló egyre népszerűbbé válik a lakberendezők és építészek körében. Az egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokoldalú, és szinte bármilyen stílushoz és környezethez alkalmazható. A mikrocement  különlegessége abban rejlik, hogy a színválaszték és a textúrák lehetőségei miatt, használatával mindenki egyedivé varázsolhatja az otthonát. Használata lehetséges bel és kültéren ugyanúgy, viznek kitett helyiségekben hasonlóképpen

A mikrocement padló előnyei közé tartozik a tartósság, a könnyű karbantarthatóság és a vízhatlanság. A mikrocement padló felhordása nem igényel hosszadalmas előkészületeket, így az installáció és a befejezés gyorsabb, vagy azonos mint más padlóburkolatoknál. A technológia előnye a kis rétegastagság, ami segít a meglévő burkolatok bontás nélküli megújításában, hiszen járólapra, csempére, cementlapra, farost lemezre, akár parkettára is felhordható.

A mikrocement padló rugalmas anyag, így alkalmas azokra a területekre, ahol a hagyományos padlóburkolatok használata korlátozott, például fűtött padlók, vagy olyan felületek, ahol könnyen megjelenhetnek a repedések.

A mikrocement padló előnyeit kiemelhetjük azoknak, akik a modern és letisztult design iránt érdeklődnek. A mikrocement padló egyedisége, a szín és a textúra lehetőségei miatt lehetővé teszik a tervezőknek, hogy teljes mértékben testreszabhassák a padlót az ügyfél igényei szerint. Emellett, a mikrocement padlók stílusa és textúrája ideális a minimalista belső tervezési stílushoz, ami az utóbbi években rendkívül népszerűvé vált.

 

Alternatíváját jelentheti az ilyen esetekben a mgyanta aljzatoknak amelyekről következő cikkünkben beszélünk.